Tannash - jezelf kennen 

Praktijk voor bewustwording en heling

Psycho-energetische therapie

Psycho-energetische therapie is een integrale vorm van therapie waarbij verschillende energetische therapieën worden gecombineerd, afhankelijk van de aard van de klacht en de cliënt. Door de holistische manier van werken wordt er naar jouw als geheel gekeken, zowel lichamelijk als geestelijk maar ook op zielsniveau. 

De oorsprong van deze klachten is vaak een opgebouwde spanning,  waardoor  de energiestroom  van je lichaam blokkeert.

Het woord stress betekent ook spanning of druk. Stress zorgt er eigenlijk voor dat je alert kunt reageren en geconcentreerd kunt werken. Zodra de spannende gebeurtenis voorbij is, neemt de spanning af en kom je weer in je stabiele evenwicht.

Maar wat als de spanning blijft? Dan kost het je veel meer energie. Je lichaam moet dan veel harder werken om in balans te komen. Veel stress betekent ook een hoge aanmaak van cortisol, een hormoon dat het immuunsysteem onderdrukt. Want “het gevaar overleven” is belangrijker dan ziektekiemen bestrijden. Dit verklaart ook hoe het komt dat mensen na een ingrijpende gebeurtenis vaak allerlei lichamelijke klachten krijgen. Door bewust te kijken naar je energiestroom  word je ook weer bewust van je zelf genezend vermogen!

Meestal zijn we het ons niet eens bewust dat we spanning vasthouden, zijn het ingesleten gedragspatronen die we al heel jong hebben aangeleerd. Toen was dat heel nuttig, als overlevingsmechanisme, maar nu werkt dit gedrag tegen je, waardoor je je depressief, moe of opgebrand kunt voelen.

Tannash begeleidt cliënten in het loslaten van deze lichamelijke spanning, emotionele blokkades, waardoor je inzicht krijgt. Want wanneer je je bewust wordt van je gedrag, ga je ook leren hoe je hiermee om kunt gaan. Hoe je met spanningen en emoties kunt omgaan die je in je leven tegenkomt.

Hierbij maakt Tannash gebruik van allerlei technieken waaronder regressie- en hypnotherapie, aura-en chakra heling, innerlijk kind werk en energie- en lichaamswerk.


Psycho energetische therapie is een complementaire therapie. Raadpleeg bij twijfel altijd uw reguliere arts. Uw (huis)arts stelt de diagnose.

Psycho energetische therapie wordt toegepast als aanvulling in de reguliere gezondheidszorg bij onder andere:

  • psycho sociale klachten
  • psycho somatische klachten
  • onverwerkte trauma’s
  • burn-out / stress
  • rouwverwerking
  • depressiviteit / burn out
  • loopbaan / levensloop vragen
  • begeleiden van energiegevoeligheid bij kinderen en volwassenen.


Praktijk Tannash is aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG). Dit betekent dat de meeste zorgverzekeraars de consulten (deels) vergoeden bij de aanvullende verzekering. Kijk voor de exacte wijze van vergoedingen van alternatieve geneeswijzen in uw polisvoorwaarden.

 


 

 


Home