Tannash Jezelf kennen

Praktijk voor innerlijke bewustwording en heling

Psycho Energetische Therapie

Als psycho-energetisch therapeut behandel ik mensen met uiteenlopende klachten, zowel lichamelijke- als emotionele klachten.

De oorsprong van deze klachten is vaak een opgebouwde spanning, waardoor je energiestroom blokkeert.

Het woord stress betekent ook spanning of druk, stress zorgt er eigenlijk voor dat je alert kunt reageren en geconcentreerd kunt werken. Zodra de spannende gebeurtenis voorbij is, neemt de spanning af en kom je weer in je stabiele evenwicht.

Maar wat als de spanning blijft, dan kost het je veel meer energie. Je lichaam moet dan veel harder werken om in balans te komen. Veel stress betekent ook een hoge aanmaak van cortisol, een hormoon die het immuunsysteem onderdrukt. Want “het gevaar overleven” is belangrijker dan ziektekiemen bestrijden. Dit verklaart ook hoe het komt dat mensen na een ingrijpende gebeurtenis vaak allerlei lichamelijke klachten krijgen.

Meestal zijn we het ons niet eens bewust dat we spanning vasthouden, zijn het ingesleten gedragspatronen die we al heel jong hebben aangeleerd. Toen was dat heel nuttig, als overlevingsmechanisme, maar nu werkt dit gedrag tegen je, waardoor je je depressief kunt voelen, moe, opgebrand.

Ik begeleid cliënten in het loslaten van deze lichamelijke spanning, emotionele blokkades, waardoor je inzicht krijgt. Want wanneer je je bewust wordt van je gedrag, ga je ook leren hoe je hier mee om kunt gaan. Hoe je met spanningen en emoties kunt omgaan die je in je leven tegenkomt.

Hierbij maak ik gebruik van allerlei technieken waaronder regressie- en hypnotherapie, aura- en chakra healing.

Als therapeut ben ik aangesloten bij een beroepsvereniging waardoor de meeste zorgverzekeraars , bij een aanvullende verzekering, de consulten (deels) vergoeden.


Psycho energetische therapie wordt toegepast als aanvulling in de reguliere gezondheidszorg bij onder andere:

·         psycho sociale klachten

·         psycho somatische klachten

·         onverwerkte trauma’s

·         burn-out / stress

·         rouwverwerking

·         depressiviteit

·         loopbaan- levensloop vragen

·         begeleiden van energiegevoeligheid bij kinderen en volwassenen.


Het is een complementaire therapie, raadpleeg in twijfel altijd een reguliere arts, uw (huis)arts stelt de diagnose. Ik ben aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG). Dit betekent dat de meeste zorgverzekeraars de consulten (deels vergoeden). Kijk voor de exacte wijze van vergoedingen voor alternatieve geneeswijze in je polisvoorwaarden.


                                V.B.A.G.                                                                           rbcz