Tannash Jezelf kennen

Praktijk voor innerlijke bewustwording en heling

Meditatie

Meditatie is een techniek waarbij je leert je geest tot rust te brengen en je lichaam te ontspannen.

Meditatie leert je om aanwezig te zijn in het huidige moment. Wanneer ons hoofd ‘leeg’ is, ontstaat er ruimte voor bewustzijn, je innerlijke krijgt de aandacht. Je wordt je bewuster van alles wat er in en om je heen gebeurt, opmerkzamer. Je gaat jezelf ontdekken, verborgen talenten komen naar boven, kwaliteiten van jezelf die ondergesneeuwd waren worden bloot gelegd. Je ware ik gaat zich steeds meer onthullen, je komt thuis. Doordat je steeds meer in het nu leeft zal de kwaliteit van leven verbeteren.

Meditatie leert je dat alle gevoelens die zich aandienen er mogen zijn, zonder ze te veroordelen of te negeren. Gevoelens komen en gaan, door in het hier en nu te leven word je bewust van deze gevoelens, van herhalende gedachten en ingesleten patronen. Vanuit bewustwording kun je kiezen: in welke gedachten, emotie investeer ik en welke laat ik los. Hierdoor ontstaat er ruimte en rust.

Mindfulness betekent letterlijk: aandachtig of opmerkzaamheid, met je aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Meditatie is een hulpmiddel om de dingen bewust te ervaren, helemaal aanwezig te zijn in dit moment.


Laat je levensenergie weer stromen.

Meditatie leert je ware zelf ontdekken

Meditatie helpt je te ontspannen

Meditatie is een moment van stilte

Meditatie is tijd nemen voor jezelf

Meditatie brengt je in balans

Meditatie heeft een positief effect op je gezondheid


Voor beginnelingen kan het soms prettiger zijn in groepsverband en onder begeleiding van een deskundige te beginnen met mediteren. De vorm waarin deze meditatie wordt gegeven is een geleide meditatie, er wordt gebruik gemaakt van gesproken tekst en muziek. Je krijgt handvatten mee die je in je dagelijkse leven kunt toepassen. Wanneer je interesse hebt in deze meditatie training neem gerust contact op met mij. De meditatie lessen worden gegeven in mijn praktijk in Haaksbergen.


   Het hart ziet vaak helderder dan het verstand

-Budha-