Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie, dit is een kosmische energie die overal in en rondom aanwezig is en alles onderling verbindt. Al wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan.

Wij beschikken allemaal over Reiki. Deze universele levensenergie wordt bij onze geboorte meegegeven. Als klein kind ben je helemaal open en stroomt de energie (Ki) nog ongehinderd door je heen. Door het verdringen van emoties, problemen met bijvoorbeeld  je ouders, school, werk, of onprettige gebeurtenissen wordt deze levensenergie in meer of mindere mate geblokkeerd. Een tekort aan deze energie kan een grotere gevoeligheid voor ziekten en andere kwalen veroorzaken. Reiki trilt als het ware blokkades los, voert afvalstoffen af, ontspant en geeft rust. Het is een zeer liefdevolle energie die je ziel herkent en die inwerkt op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele vlak.

De reiki behandelmethode maakt gebruik van deze universele energie. Het is een zeer eenvoudige, maar krachtige heel methode waarbij door middel van handoplegging energie wordt gestuurd naar die gebieden die de energie op dat moment het hardst nodig hebben. Ook heeft de energie een reinigende en ontgiftende werking waardoor je lichaam zich ontdoet van afval stoffen. Het is dan ook belangrijk voor en na een reiki behandeling veel (water) te drinken.

Een reiki behandeling duurt ongeveer een uur.  Omdat Reiki door alle materialen heen stroomt blijf je gekleed.

Reiki is gebaseerd op het element aarde, deze voelt liefdevol en zacht aan. Seichem werkt met alle vier elementen, lucht, water, vuur en aarde en wordt vaak als krachtiger ervaren. Seichem energie werkt doeltreffend en snel.

 

Reiki ontspant en geeft rust.

Reiki brengt lichaam en geest in balans.

Door reiki word je zelfhelend vermogen geactiveerd.

Sluit Menu